Hoe een goed aquarium van acryl te ontwerpen

- 2022-05-05-

Hoewel polyethyleen, polypropyleen,acrylen fluorkoolstofkunststoffen zijn meestal niet giftig, het veiligste basismateriaal kan glas zijn. Glasvezel wordt veel gebruikt. Als het goed is voorbereid, is het niet giftig. Kleefstoffen voor afdichting zijn onder meer epoxyhars, polyvinylchloride, siliconenrubber (behalve voor sommige kleurproducten) en neopreen. Metalen worden meestal niet gebruikt, vooral niet in zeewater, dat zeer corrosief is. Roestvrij staal wordt echter vaak gebruikt vanwege de lage toxiciteit, vooral in zoetwaterplanten.

De kleine watertankkan van glas zijn en het draagframe met siliconenrubber als lijm is niet nodig. Naast de grootste watertank is glasvezel het meest praktische ondersteuningsmateriaal voor allerlei soorten watertanks. Het is licht en sterk, bederft niet en kan gemakkelijk in elke gewenste vorm worden verwerkt. Hoewel hout veel wordt gebruikt, is het bederfelijk en wordt het door motten gegeten en moet het worden beschermd. Gewapend beton, inclusief speciaal bereide mengsels voor gebruik in zeewater, is het belangrijkste ondersteunende materiaal dat wordt gebruikt bij de constructie van grote aquaria.

Inmoderne aquaria, tanks van verschillende afmetingen en vormen worden vaak in elkaar gezet om het uiterlijk van een "viskist" van sommige oudere formele aquaria te vermijden. Het driedimensionale landschap achter de watertank creëert de illusie van afstand; De locatie van de watertank kan een natuurlijke omgeving zijn, of hij kan gevuld of gecoat zijn met glasvezel om alle omgevingen na te bootsen. Het moderne aquarium probeert de natuurlijke leefomgeving van de verschillende tentoongestelde vissen weer te geven.

Gepolijst vlakglas, gehard gepolijst vlakglas en plexiglas zijn gangbare transparante materialen. Gepolijst vlakglas wordt meestal alleen in kleine aquaria gebruikt omdat het in grote stukken breekt wanneer het zwak wordt. De algemene praktijk is om grote watertanks uit te rusten met 2 ~ 3 lagen gehard glas. Ook al is het kapot, het blijft beperkt tot één laag glas. Plexiglas is makkelijk te krassen, maar kan wel weer opgepoetst worden.

De hulpapparatuur vande watertankbevat meestal filter, luchtpomp, licht, elektronische thermostatisch geregelde dompelverwarmer of andere koelapparaten. In een aquarium worden watertanks meestal bij elkaar geplaatst, dus er kunnen gemeenschappelijke filters en temperatuurregelaars zijn. Het kan ook een sterilisator voor water bevatten. In grote aquaria met meerdere systemen zijn de voorzieningen voor watertoevoer en -afvoer binnenshuis soms erg complex, met verschillende automatische regelapparatuur en systemen voor het bewaken van de waterkwaliteit. Glazen pijpfittingen (bijvoorbeeld de pijpfittingen die worden gebruikt om water in het aquarium op te blazen en te laten circuleren) zijn duur en kwetsbaar, dus worden ze alleen gebruikt wanneer een lage toxiciteit moet worden gegarandeerd. De meest gebruikte zijn niet-verhoogde PVC-buizen. Soms worden ook glasvezelbuizen en met epoxyhars beklede asbestbuizen gebruikt, maar de loden buizen en hardrubberen buizen zijn in de steek gelaten. Mosselen en zeepokken groeien in de leidingen met behulp van zeewater, wat resulteert in dichtslibbing. Voor verstopte organismen: als twee sets leidingen worden gebruikt en één set om de week wordt gebruikt, kan de groei van deze organismen worden voorkomen. Nadat de leiding droog is, zullen enkele organismen in de leiding afsterven. Wanneer de pijp weer wordt gebruikt, zullen deze organismen worden uitgewassen.

KINGSIGN® ACRYLis gespecialiseerd in alle soorten acrylplaten, acrylvensters, acryltunnels, acryl mariene hallen, acrylaquaria, acrylzwembaden, acrylvissentanks, halffabrikaten van acrylverwerking, acryllijm voor acryllijm, gebogen acrylplaten, grootschalige acryl plaat installatie service. raadpleeg voor meer informatie: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)