Lees meer over de producteigenschappen van acrylglas

- 2022-04-25-

Acrylglasheeft een uitstekende inductieve mechanica-functie en behoort tot de voorhoede van algemene kunststoffen. De trek-, buig- en krimpsterkte zijn allemaal hoger dan die van polyolefinen, en hoger dan die van polystyreen, polyvinylchloride, enz., en de slagvastheid is slecht, maar het is ook iets beter dan polystyreen. De gegoten bulk gepolymeriseerde polymethylmethacrylaatplaat (zoals plexiglasplaat voor de ruimtevaart) heeft hogere trek-, kronkelige en krimpende mechanische functies en kan het niveau bereiken van technische kunststoffen zoals polyamide en polycarbonaat.

Over het algemeen kan de treksterkte van polymethylmethacrylaat het niveau van 50-77Mpa bereiken en de buigsterkte het niveau van 90-130Mpa. De bovengrens van deze functionele gegevens heeft sommige technische kunststoffen bereikt of zelfs overschreden. De rek bij breuk is slechts 2%-3%, dus de mechanische kenmerken zijn in wezen harde en broze kunststoffen.

Het is kerfgevoelig en gemakkelijk te kraken onder spanning, maar de breuk is niet zo scherp en ongelijk als polystyreen en gewoon glas. 40°C is een secundaire overgangstemperatuur, wat overeenkomt met de temperatuur waarbij de aanhangende methylgroep begint te bewegen. Als het 40°C overschrijdt, zullen de weerstand en rekbaarheid van het materiaal worden verbeterd. Polymethylmethacrylaat heeft een lage oppervlaktehardheid en is gemakkelijk te krassen.


De hittebestendigheid van polymethylmethacrylaat is niet hoog. Hoewel de glasovergangstemperatuur 104 °C bereikt, varieert de maximale continue bedrijfstemperatuur tussen 65 °C en 95 °C, afhankelijk van de omstandigheden van het werkstuk, en de warmtevervormingstemperatuur is ongeveer 96 â (1,18 MPa), Vicat-verzachting punt is ongeveer 113â

KINGSIGN® ACRYLis gespecialiseerd in alle soorten acrylplaten, acrylvensters, acryltunnels, acryl mariene hallen, acrylaquaria, acrylzwembaden, acrylvissentanks, halffabrikaten van acrylverwerking, acryllijm voor acryllijm, gebogen acrylplaten, grootschalige acryl plaat installatie service. raadpleeg voor meer informatie: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)